Oni już piją wodę Kangen

 

Woda Kangen

Woda KANGEN posiada 3 cechy różniące ją od każdej innej wody:

1. Mikroklastry - zwykła cząsteczka wody  składa się z 15 – 20 molekuł i aby mogła zostać przyswojona  organizm musi ją rozbić na mniejsze molekuły. Struktura wody w naszych tkankach jest inna niż struktura wody pitnej i składa się z 5-6 molekuł. Cząsteczka wody Kangen składa się właśnie z 5 – 6 molekuł .  Mikrocząstki powodują  większą  penetrację  i 6 razy zwiększają wchłanianie wody do organizmu. Pijemy gotową wodę strukturalną , której organizm już nie musi przetwarzać.

 2.  Zasadowość wody  -  tajemnica dobrego zdrowia i długowieczności tkwi w zdolności organizmu do  neutralizacji oraz pozbywania się kwaśnych zanieczyszczeń.  Wiemy, że kwasy są neutralizowane przez zasady. Organizm nie jest zdolny do wytwarzania zasad i może je uzyskać jedynie z pożywienia oraz płynów do picia.

 Zasadowa  woda Kangen ( pH 8.5 , 9.0 ,  9.5 ) neutralizuje nadmiar substancji kwaśnych w naszym organizmie, rozpuszcza kwaśne zanieczyszczenia stałe  i dzięki temu  mogą one  być usunięte przez nerki. Komórki naszego ciała uzyskują optymalne warunki do prawidłowego funkcjonowania.

 3. Właściwości antyoksydacyjne  -  każdy rodzaj wody jaką pijemy jest źródłem wolnych rodników. Można to łatwo zmierzyć urządzeniem do pomiaru ORP  (potencjał oksydo-redukcyjny).  Płyn będący źródłem wolnych rodników będzie miał ORP( +) , zaś płyn o właściwościach antyoksydacyjnych posiada ORP (-). Woda źródlana może być antyoksydantem ale niestety już po kilkudziesięciu godzinach traci swoje właściwości.

Woda Kangen jest bardzo silnym antyoksydantem i bezpośrednio po przygotowaniu posiada  ORP ok. 250 (-) , ale zdolność neutralizacji wolnych rodników zachowuje w pełni tylko przez kilkanaście godzin .

Po 12 - 14 tygodniach picia wody Kangen  pH organizmu człowieka zmienia się z kwaśnego na zasadowe.  W środowisku alkalicznym nie rozwijają się bakterie, wirusy, grzyby oraz komórki nowotworowe .

Najlepsze  efekty zdrowotne uzyskujemy pijąc wodę Kangen bezpośrednio po przejściu przez  jonizator. Przechowywana w odpowiednich warunkach ( ciemne butelki , lodówka ) jest w stanie zachować swoje właściwości przez ok. 48 godz , dlatego nigdy woda ta nie będzie masowo sprzedawana.             

Jonizator SD 501 w Japonii jest urządzeniem medycznym i posiada Certyfikat Ministerstwa Zdrowia Japonii oraz wiele innych wyróżnień i certyfikatów potwierdzających wyjątkową skuteczność jego działania.

Doświadczenia  ok. 6,500 lekarzy w krajach, gdzie jest używany jonizator  wskazują, że  po 14 -18 tygodniach regularnego picia wody Kangen o wartości pH 9,5 u większości  osób następuje  oczyszczenie jelita grubego.

Dr Shinya twórca kolonoskopii poleca wodę Kangen w celu  oczyszczenia jelita grubego.